Zoekt u een ontstoppingsdienst Antwerpen voor een verstopt toilet?

Verstopt raken van het toilet is erg vervelend

Een verstopt toilet is de angstdroom voor veel mensen. Terecht, want het is erg vervelend als de wc niet meer goed doorspoelt of overstroomt als je op de doorspoelknop drukt. Maar hoe wordt zo'n verstopt toilet precies veroorzaakt? En wanneer kunt u het beste snel een ontstoppingsdienst in Antwerpen inschakelen om het probleem met uw toilet op te lossen?

Mogelijke oorzaken van een verstopt toilet

De oorzaken waarom een toilet verstopt raakt, niet meer doorspoelt en/of overloopt, kunnen zeer diverse zijn. Een inventarisatie van ervaringsdeskundigen - waaronder een ontstoppingsdienst in Antwerpen - levert de volgende potentiële oorzaken op:

  • Wie met enige regelmaat hygiënische middelen door het toilet spoelt, loopt een groot risico op een verstopte wc. Vaak worden dichtgeraakte toiletten veroorzaakt door papieren zakdoekjes, damesverband, tampons en andere schoonmaakproducten die in het toilet zijn gegooid en na doorspoelen niet goed in het riool terechtkomen. Uiteindelijk ontstaat er in de wc-leiding dan een prop en zit u niet op uw gemak, maar met een vervelend probleem.
  • Veel ouders realiseren zich niet dat kinderen vaak pullen in de wc gooien. Onze ontstoppingdienst in Antwerpen ziet het vak gebeuren dat de kleintjes, die denken dat de wc-pot een soort klein zwembad of prullenbak is, speelgoed door de wc proberen te spoelen. Een verstopping is dan het gevolg.
  • Een kwalitatief slecht rioleringssysteem, al dan niet in uw woning of in uw straat, kan ook tot lekkages en verstoppingen leiden. Als het water door een lekkend riool niet goed afgevoerd kan worden, ontstaan er in kromme leidingen een opeenhoping van troep en viezigheid. Hierdoor lukt het op een gegeven moment niet meer om het watercloset goed door te spoelen.
  • Een defect toilet kan ook een verstopping veroorzaken. Hierbij is er iets aan de hand met de spoelbak, de vlotter of de afvoerbuizen in uw wc.
ontstoppingsdienst antwerpen

Schakel een professionele ontstoppingsdienst in Antwerpen in

Uiteraard kunt u proberen om zelf het toilet te ontstoppen. Met name als er een prop in de leiding zit, kan deze met een goede ontstopper of een haak eruit gehaald worden. Meestal is het echter verstandiger om een ervaren ontstoppingsdienst in Antwerpen te contacteren. Het voordeel van een ontstoppingsdienst regelen is namelijk dat de echte oorzaak van uw verstopte toilet wordt weggenomen en u praktische adviezen krijgt om herhaling te voorkomen. Neem meteen contact op met ons ontstoppingsbedrijf in Antwerpen!